Hoe wast u ruiten deskundig zonder strepen?

Hoe moet u ruiten wassen

Ramen lappen is niet voor iedereen even evident. Hoe komt het dat het de ene zonder problemen lukt en dat de andere na zijn noeste arbeid nog vervelende strepen ziet op zijn pas gereinigde ruiten? In deze blog zetten we een aantal nuttig tips op een rij die u helpen bij het professioneel reinigen van uw ruiten.

Juiste materiaal gebruiken Alles begint bij het juiste materiaal. En dat geldt zeker ook voor ruiten wassen. Een raamtrekker met soepel rubber dat het overtollige water vlot wegtrekt, is een must. Beschikt u niet over een kwalitatieve raamtrekker? Dan kan het hier al mislopen.

Juiste techniek Gebruik een propere spons die u goed in het sopje stopt. Knijp deze daarna uit en laat het vuil van de ramen weken door de ruiten van boven naar onderen goed schoon te maken. Maak een soepele S-beweging van rechts naar links om de ruiten rustig maar goed te reinigen. Zo vermijdt u strepen over de hele oppervlakte van de ruiten.

Goede samenstelling van het sop Waak over een correcte samenstelling van het sop dat u gebruikt om de ramen te lappen. Dat sop moet vooral bestaan uit handwarm water. U mag er ook een stukje ui, schoonmaakazijn of afwasmiddel aan toevoegen voor een nog beter resultaat. Zorg er wel voor dat u geen groene zeep in het sopje mengt. Het vetgehalte ervan gaat net strepen in de hand werken.

Maak raamkozijnen droog Denk eraan om na het ruiten lappen ook de raamkozijnen goed te drogen. Anders loopt u het risico dat er na de reinigingsbeurt toch nog natte druppels op de ruiten terechtkomen met alle negatieve gevolgen van dien.

Goossens Cleaning reinigt uw ramen Doet u liever een beroep op een professionele ruitenreiniger om uw ramen te lappen? Steek dan zeker uw licht even op bij Goossens Industries in Drogenbos.

Schrijf een reactie

Bedankt voor uw bericht!