HOE VERWIJDERT U MOS EN GROENE AANSLAG VAN UW OPRIT OF TERRAS


Mos verwijderen van terras en oprit Goossens Industries

Aanslag en mos effectief verwijderen – terras reinigen en oprit reinigen

Mos en groene aanslag verpesten maar al te vaak het mooie uitzicht van opritten en terrassen. Maar wist u dat er enkele manieren zijn om deze aanslag en mos effectief te verwijderen? In deze blog vertellen we u er alles over.


Hogedrukreiniger gericht inzetten Met een hogedrukreiniger slaagt u er snel en efficiënt in om alle vuil, mos en groene aanslag definitief te verwijderen. Ga wel uiterst zorgvuldig te werk, want de intensiteit van de waterstraal kan sommige ondergronden poreus maken. Test daarom altijd eerst op een klein hoekje van oprit of terras het effect van de hogedrukbehandeling uit.

Azijn als wondermiddel Een effectief werkend middeltje uit grootmoeders tijd is azijn. Vul een vernevelingsspuit met azijn en besprenkel de aanslag en het mos grondig. Na deze behandeling sterven de algen die verantwoordelijk zijn voor het mos en de aanslag én zal ook het onkruid tussen uw klinkers eraan geloven. Dubbele winst dus.

Zout als onkruidmiddel Met keuken- of zeezout bereikt u evenzeer resultaat bij de verwijdering van mos en groene aanslag. Net zoals wanneer u de hogedrukreiniger gebruikt, is het beter om de methode met het zout op een kleine oppervlakte uit te testen voordat u zich waagt aan uw hele terras of oprit. Zo vermijdt u schade aan uw hele oprit of terras bij nevenwerkingen van het zout.

Lichtinval voor minder groene aanslag Een van de oorzaken van groene aanslag: een tekort aan zonlicht. Probeer daarom in de mate van het mogelijke veel zonlicht toe te laten in uw tuin. Zo krijgen mos en groene aanslag alsmaar minder kans om vervelende vlekken te vormen op uw oprit of terras.

Neem contact met ons op Wilt u zeker zijn van een correcte en doeltreffende behandeling tegen mos en groene aanslag? Neem dan snel contact op met Goossens Industries in Drogenbos.


Schrijf een reactie

Bedankt voor uw bericht!